Vitana - Všehokoření

SLOVNÍČEK POJMŮ

VŠE A B C D E F G H J K L M N O P R S T

Bešamel +143

Světlá omáčka pocházející z Francie. Používá se jako příloha nebo jako základ při přípravě dalších pokrmů. Bešamel můžeme najít i v italské kuchyni jako základ pro lasagne.

Borovička +57

Alkoholický destilát patřící do skupiny ovocných destilátů je slovenským národním nápojem. Má chuť a aroma po jalovčinkách, plodech jalovce.

Bouquet garni +108

Svazek bylin, nejčastěji petržele, tymiánu a bobkového listu, který se používá při přípravě polévek, vývarů a dušených pokrmů. Vaří se společně s ostatními přísadami a před podáváním se z pokrmu odstraní. Jídlu dává bylinkovou chuť a vůni. Kromě svazku se mohou bylinky vkládat do sáčků podobných čajovým nebo vařit i v sítku na čaj.

Brochettes +146

Jedná se o jídlo, především maso a zeleninu, které je připravováno, ale i servírováno napíchnuté na špejlích, nebo jehlách. Obdoba našich špízů.

Bruschetta +81

Tradiční toskánský pokrm spojený se sklizní oliv. Chleba do křupava opečený na grilu, pánvi nebo v troubě se ještě teplý potře stroužkem česneku a posype solí a pepřem. Mohou se přidávat rajčata nakrájená na plátky, avokádo a uzeniny.

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

Přečtěte si více Zavřít