SLOVNÍČEK POJMŮ
Absint +283
Bylinný destilát s vysokým procentem alkoholu. Vyrábí se z pelyňku, anýzu a fenyklu. Pro dochucení se často používá meduňka lékařská nebo badyán. Zpravidla mívá 72 % alkoholu, díky tomu má hořlavou schopnost. Absint se může buď ředit ledovou vodou, co nejpomaleji - nejlépe po kapkách, nebo se kostka cukru nechá absintem nasáknout a poté se zapálí. Zkaramelizovaný cukr začne odkapávat. Po dohoření se karamel zamíchá a poté se nápoj konzumuje.
Arrak +263
Vysokoprocentní alkoholický nápoj se silnou příchutí a aromatem anýzu. Je obvykle pálen z hroznových vín, kdy se anýz přidává během druhé destilace. Kromě hroznového vína se v některých oblastech používá i víno datlové. Arrak je čirý, ale po smíchání s vodou zbělá.
ASTA +252
Je zkratka pro American Spice Trade Association a představuje stupnici barvivosti paprik. Číslo ASTA uvádí, kolik barviva je paprika schopna uvolnit do oleje. Stupnice má škálu od 30 do 180 a platí, že čím vyšší číslo, tím lepší barvicí schopnosti paprika má. Roste tím i její cena.