Krůtí kuličky

Krůtí kuličky

Druh jídla Maso Obtížnost Snadná Příprava 30 minut

Masové koule jsou vděčné a rychlé jídlo, které můžete připravit doslova na sto osobitých způsobů. Krůtí maso je málo tučné a dobře stravitelné. Chutnat vám bude s rajčatovou omáčkou a špagetami, zázvorem a rýžovými nudlemi i poctivou bramborovou kaší. Říká se, že jídlo by nás mělo bavit. Tak proč ho chvíli nehonit na talíři?

INGREDIENCE

červená cibule 1 ks
olivový olej 6 lžic
krůtí prsa 500 g
celer/ listový celer 2 řapíky/ 1 hrst
citron 1/2
žloutek 1
italské bylinky
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka

PŘÍPRAVA RECEPTU

Než se nám v pánvi rozehřeje olej, nakrájíme cibuli nadrobno. Poté cibuli začneme smažit, dokud nezezlátne. Poté jí odstavíme a necháme zchladnout.  

Krůtí prsa nameleme najemno, přidáme sušené bylinky a nasekaný celer. Ostrouháme kůru z poloviny citronu a také z něj vymačkáme šťávu. Kůru i šťávu přimícháme do masové směsi a vše dobře propojíme. Maso osolíme, nameleme čerstvý pepř, zakápneme lžičkou oleje, posypeme opraženou cibulí a na závěr vmícháme žloutek.  

Z dobře propojené směsi tvarujeme lžičkou kuličky.  

Na pánvi rozehřejeme na středním stupni zbytek oleje. Postupně osmažíme kuličky ze všech stran tak, aby zezlátly. Nebude to trvat déle než 10 minut.