Masové koule jsou vděčné a rychlé jídlo, které můžete připravit doslova na sto osobitých způsobů. Krůtí maso je málo tučné a dobře stravitelné. Chutnat vám bude s rajčatovou omáčkou a špagetami, zázvorem a rýžovými nudlemi i poctivou bramborovou kaší. Říká se, že jídlo by nás mělo bavit. Tak proč ho chvíli nehonit na talíři?
červená cibule | 1 ks |
olivový olej | 6 lžic |
krůtí prsa | 500 g |
celer/ listový celer | 2 řapíky/ 1 hrst |
citron | 1/2 |
žloutek | 1 |
italské bylinky | |
sůl | špetka |
čerstvě mletý pepř | špetka |
Než se nám v pánvi rozehřeje olej, nakrájíme cibuli nadrobno. Poté cibuli začneme smažit, dokud nezezlátne. Poté jí odstavíme a necháme zchladnout.
Krůtí prsa nameleme najemno, přidáme sušené bylinky a nasekaný celer. Ostrouháme kůru z poloviny citronu a také z něj vymačkáme šťávu. Kůru i šťávu přimícháme do masové směsi a vše dobře propojíme. Maso osolíme, nameleme čerstvý pepř, zakápneme lžičkou oleje, posypeme opraženou cibulí a na závěr vmícháme žloutek.
Z dobře propojené směsi tvarujeme lžičkou kuličky.
Na pánvi rozehřejeme na středním stupni zbytek oleje. Postupně osmažíme kuličky ze všech stran tak, aby zezlátly. Nebude to trvat déle než 10 minut.