Pečená drůběž Ras el Hanout se zeleninou

Pečená drůběž Ras el Hanout se zeleninou

Pečená drůběž Ras el Hanout se zeleninou Druh jídla Maso Obtížnost Snadná Příprava 75 minut

Pečené drůbeží maso a zelenina z jednoho pekáče je osvědčenou klasikou, jak snadno a rychle nasytit hladové strávníky. Nikdy nezklame! Máte-li zeleninu z vlastní zahrady a maso od poctivého farmáře, co víc si můžete přát? Ras el Hanout je arabská směs koření, jejíž název lze do češtiny volně přeložit jako "to nejlepší z naší nabídky", což odkazuje na původní způsob prodeje koření na trzích. Směs je nejlépe připravit nadrceným celého koření, ale pokud chvátáte, lze použít i koření mleté (jako v tomto receptu). Pokud chcete ostřejší chuť, přidejte více pálivé papriky.

INGREDIENCE

mrkev 2
celer 1
pastinák 1
batát 2
cuketa 2
koření Ras el Hanout 1 lžíce
olivový olej 150 ml
sůl špetka
krůtí prsa 2
kuřecí stehna 2
česnek 2 palice
vařený kuskus k podávání


PŘÍPRAVA RECEPTU


Troubu předehřejeme na 170 ° C. Kořenovou zeleninu a batáty oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Cuketu omyjeme a nakrájíme ji na silnější plátky. V míse promícháme kořenící směs s olejem a špetkou solí a obalíme v ní zeleninu. Potom zeleninu rozložíme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě 20 minut.

Krůtí prsa nakrájíme na stejně velké kousky. Palice česneku rozkrojíme napůl nebo rozdělíme na stroužky a oloupeme. Všechno maso a česnek obalíme ve zbylé kořenicí směsi a rozložíme ho na pečenou zeleninu. Vrátíme do trouby a dopečeme 30-40 minut (podle velikosti masa). Občas promícháme.

Upečené maso se zeleninou podáváme s kuskusem.


Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

Přečtěte si více Zavřít