Glazovaný losos s mangoldem

Glazovaný losos s mangoldem

Druh jídla Maso Obtížnost Snadná Příprava 70 minut

Chcete poslat své srdce do lázní během jedné večeře? Připravte si glazovaného lososa. Omega-3 nenasycené mastné kyseliny zajišťují bezproblémovou činnost našeho kardiovaskulárního systému. Vzhledem k tomu, že je najdeme hlavně v rybách, konopném a lněném semínku nebo vlašských ořeších, které většina populace nekonzumuje úplně často, mívá jich naše tělo nedostatek. Proto na své srdce myslete a každý týden mu dopřejte chutný ozdravný pobyt v podobě lahodné ryby.

INGREDIENCE

losos filety 1 kg
olivový olej 1 lžíce
nakrájená šalotka 1
ocet z červeného vína 2 lžíce
hrubozrnná hořčice 2 lžíce
třtinový cukr 2 lžíce
mangold nebo směs listových salátů 400 g
citron nakrájený na klínky 1
loupané konopné semínka 2 lžíce
sůl špetka
pepř černý mletý špetka

PŘÍPRAVA RECEPTU

Nejprve jemně opečeme konopná semínka na suché rozpálené pánvi a vysypeme je do misky.  

Poté na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, do které vhodíme nakrájenou šalotku. Opékáme ji asi 3 minuty. Do šalotky vmícháme ocet z červeného vína a směs promícháme. Přidáme cukr s hořčicí. Dokud se vše dokonale nespojí, mícháme. Ochutíme solí a pepřem. Glazé přelijeme do nádoby, kterou můžeme vzduchotěsně uzavřít, a vložíme do lednice na 30–60 minut odležet. 

Filety osolíme, opepříme a potřeme je z obou stran polovinou připraveného glazé. Na předehřáté pánvičce smažíme lososa na středním plameni asi 5–10 minut. 

Mangold nebo směs listových salátů jemně spaříme a spolu s lososem servírujeme. Rybu posypeme konopnými semínky a pokapeme glazé. Rybu můžeme dochutit citronem.

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

Přečtěte si více Zavřít