Vylepšené jednohubky

Vylepšené jednohubky

Druh jídla Maso Obtížnost Snadná Příprava

Základem tohoto receptu jsou kvalitní ingredience. Jejich chutě se propojí v dokonalé sousto, které vás uspokojí. A nebude vám vadit, že jsou to vlastně jen jednohubky... Sušené maso nakrájené na plátky obalí sýr ochucený zvláštními druhy zavařeniny a spolu se salátem a bylinkami vytvoří jednohubku snů. Vyzkoušejte kombinace dané receptem, ale nebojte se zároveň experimentovat. Tyto jednohubky se hodí pro každou příležitost, k posezení s přáteli i ke sklence vína po náročném dni. Výhodou je, že vážených ingrediencí můžete vždy koupit jen tolik, kolik potřebujete. Otevřené zavařeniny v lednici vydrží do doby, než na jednohubky dostanete zase chuť. A to si můžete být jisti, že na ně znovu dojde...

INGREDIENCE

bresaola 100 g
prosciutto 100 g
parmazán vcelku 100 g
pecorino vcelku 100 g
hlávka mladého římského salátu / hlávka salátu lollo rosso 1
fenykl / jiná jemnolistá bylinka pár snítek
čerstvě mletý barevný pepř
růžový džem
aroniový džem
fíkový džem

PŘÍPRAVA RECEPTU

Salát rozdělíme na lístky, dobře propereme a necháme okapat. Sýr nakrájíme na hranolky.  

Plátek šunky rozprostřeme na prkénku, vložíme na něj lístek salátu, hranolek sýru a kapku džemu dle libosti. Vše ozdobíme bylinkou naší volby a opatrně maso zabalíme do kornoutku. Díky tomu bude náplň krásně vidět a lákat strávníky k ochutnání. Nakonec dozdobíme čerstvě mletým barevným pepřem. 

Kornoutek zajistíme párátkem, kterým se snažíme prošpikovat nejen šunku, ale i sýr a salátek.