Základem tohoto receptu jsou kvalitní ingredience. Jejich chutě se propojí v dokonalé sousto, které vás uspokojí. A nebude vám vadit, že jsou to vlastně jen jednohubky... Sušené maso nakrájené na plátky obalí sýr ochucený zvláštními druhy zavařeniny a spolu se salátem a bylinkami vytvoří jednohubku snů. Vyzkoušejte kombinace dané receptem, ale nebojte se zároveň experimentovat. Tyto jednohubky se hodí pro každou příležitost, k posezení s přáteli i ke sklence vína po náročném dni. Výhodou je, že vážených ingrediencí můžete vždy koupit jen tolik, kolik potřebujete. Otevřené zavařeniny v lednici vydrží do doby, než na jednohubky dostanete zase chuť. A to si můžete být jisti, že na ně znovu dojde...
bresaola | 100 g |
prosciutto | 100 g |
parmazán vcelku | 100 g |
pecorino vcelku | 100 g |
hlávka mladého římského salátu / hlávka salátu lollo rosso | 1 |
fenykl / jiná jemnolistá bylinka | pár snítek |
čerstvě mletý barevný pepř | |
růžový džem | |
aroniový džem | |
fíkový džem |
Salát rozdělíme na lístky, dobře propereme a necháme okapat. Sýr nakrájíme na hranolky.
Plátek šunky rozprostřeme na prkénku, vložíme na něj lístek salátu, hranolek sýru a kapku džemu dle libosti. Vše ozdobíme bylinkou naší volby a opatrně maso zabalíme do kornoutku. Díky tomu bude náplň krásně vidět a lákat strávníky k ochutnání. Nakonec dozdobíme čerstvě mletým barevným pepřem.
Kornoutek zajistíme párátkem, kterým se snažíme prošpikovat nejen šunku, ale i sýr a salátek.