Vajíčková pomazánka nebo vajíčkový salát – to už je po Velikonocích v každé domácnosti tradice. Zkuste k vejcím přidat avokádo, které dodá krémovou konzistenci. Společně s bylinkami a kapary chutná opravdu skvěle, sami uvidíte! Tento vajíčkový salát se hodí skvěle k snídani, obědu, svačině nebo třeba i jako malý předkrm.
| vařené vejce | 8 |
| dijonská hořčice | 1 lžíce |
| majonéza | 120 g |
| kopr (čerstvý / sušený) | 1 lžíce |
| petrželka (čerstvá / sušená) | 1 lžíce |
| pažitka (čerstvá / sušená) | 1 lžíce |
| mladá cibulka s natí | 1 |
| kapary | 2 lžíce |
| avokádo | 1 |
| řeřicha na ozdobu | |
| citron | 1 |
| pepř | |
| sůl |
Vajíčka oloupeme, žloutky dáme do mísy a bílky nakrájíme nahrubo. Ke žloutkům přidáme hořčici a majonézu. Dobře promícháme. Cibulku nakrájíme i se zelenou natí, přidáme nakrájené kapary a bílky, opět promícháme. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostky. Spolu s bylinkami vložíme do mísy, ochutíme solí, pepřem a zastříkneme šťávou z citronu. Lehce promícháme a případně dochutíme. Podáváme s řeřichou na pečivu.