Vajíčková pomazánka nebo vajíčkový salát – to už je po Velikonocích v každé domácnosti tradice. Zkuste k vejcím přidat avokádo, které dodá krémovou konzistenci. Společně s bylinkami a kapary chutná opravdu skvěle, sami uvidíte! Tento vajíčkový salát se hodí skvěle k snídani, obědu, svačině nebo třeba i jako malý předkrm.
vařené vejce | 8 |
dijonská hořčice | 1 lžíce |
majonéza | 120 g |
kopr (čerstvý / sušený) | 1 lžíce |
petrželka (čerstvá / sušená) | 1 lžíce |
pažitka (čerstvá / sušená) | 1 lžíce |
mladá cibulka s natí | 1 |
kapary | 2 lžíce |
avokádo | 1 |
řeřicha na ozdobu | |
citron | 1 |
pepř | |
sůl |
Vajíčka oloupeme, žloutky dáme do mísy a bílky nakrájíme nahrubo. Ke žloutkům přidáme hořčici a majonézu. Dobře promícháme. Cibulku nakrájíme i se zelenou natí, přidáme nakrájené kapary a bílky, opět promícháme. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostky. Spolu s bylinkami vložíme do mísy, ochutíme solí, pepřem a zastříkneme šťávou z citronu. Lehce promícháme a případně dochutíme. Podáváme s řeřichou na pečivu.