Králík pečený ve slanině

Králík pečený ve slanině

Druh jídla Maso Obtížnost Snadná Příprava 1 hodina

„Furt králíka, každej den máme králíka. Ani Pinďa to už nežere. Viď, Pinďo, že už taky nechceš králíka?“ Tak tuhle hlášku zná snad každý! Štěstí, že těch receptů a způsobů, jak skvěle připravit králíka, je tolik... Králík se při pečení hodně vysouší, proto se často používá slanina, která zaručí, že maso zůstane krásně šťavnaté.

INGREDIENCE

olivový olej 4 lžíce
velká cibule 1
česnek 2 palice
hladká mouka 5 lžic
sůl
pepř čtyř barev
hořčičné semínko rozmixované na prach 2 lžičky
králík 1
slanina 4 plátky
hrubozrnná hořčice 4 lžíce
med 2 lžíce
mletá skořice 1 lžička
tymián podle chuti
šalvěj podle chuti
hladkolistá petržel podle chuti

PŘÍPRAVA RECEPTU

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Králíka omyjeme a osušíme. Smícháme mouku s ½ lžičky soli, ½ lžičky pepře a s hořčičným prachem. Králíka v této směsi důkladně obalíme a v pánvi na 2 lžících olivového oleje ho opečeme dozlatova.

Poté králíka obalíme ve slanině a vložíme do pekáče, zastříkneme zbylým olivovým olejem, přidáme také cibuli rozkrojenou na osminky a česnek, který stačí jen rozpůlit. Pečeme v předehřáté troubě.

Mezitím v misce smícháme hořčici s medem a skořicí.

Zhruba po 45 minutách touto marinádou maso důkladně potřeme ze všech stran a obložíme ho bylinkami. Králíka pečeme ještě dalších 20–30 minut, dokud není jeho maso měkké a křehké.

Pečeného králíka můžeme servírovat například s bramborovou kaší nebo s bílým pečivem.

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

Přečtěte si více Zavřít