VEPŘOVÝ BOK SOUS VIDE NA GRILU: | |
Vepřový bok | 1 kg |
Marináda: | |
Rýžový ocet | 2 lžíce |
Rýžové víno shaoxing | 2 lžíce |
Sójová omáčka bez lepku Vitana | 2 lžíce |
Sójová omáčka sladká Vitana | 2 lžíce |
Med | 2 lžíce |
Nakrájený oloupaný zázvor | 30 g |
Nakrájá jarní cibulka | 1 |
Nasekané stroužky česneku | 2 |
Chilli kousky Vitana | |
Vitana Chilli omáčka | |
Vitana Badyán celý | |
Vitana Skořice celá | |
Vitana Anýz celý | |
ASIJSKÝ OKURKOVÝ SALÁT: | |
Salátové okurky | 2 |
Vitana Směs se sezamovým semínkem | 100 g |
Sůl | |
Zálivka: | |
Rýžový ocet | 2 lžíce |
Sójová omáčka | 2 lžíce |
Sezamový olej | 1 ½ lžíce |
Cukr | 1 ½ lžíce |
Cesnek | 1 stroužek |
Chilli kousky Vitana | 1 lžička |
VEPŘOVÝ BOK SOUS VIDE NA GRILU
Suroviny na marinádu smícháme. Vepřový bok nakrájíme na větší kostky, vložíme do sáčku a zalijeme marinádou. Zavakuujeme a vaříme ve vodní lázni při teplotě 75 stupňů Celsia asi 4 hodiny. Uvařený bůček otřeme od marinády, osušíme a na grilu grilujeme kůží dolů, dokud se kůže nevypeče do křupava.
ASIJSKÝ OKURKOVÝ SALÁT
Okurky nakrájejte na tenká kolečka a dejte do velké mísy. Osolte a promíchejte. Nechte stát asi 10 - 15 min., aby okurky pustily vodu. Tu pak slijte. Všechny ingredience na zálivku smíchejte dohromady a přidejte česnek nakrájený nadrobno a dosolte podle chuti.
Polovinu zálivky vmíchejte do okurek a dobře promíchejte. Zbytek nalijte na salát a posypte sezamovými semínky. Ihned podávejte.
Tip: Do salátu můžete přidat na nudličky nakrájenou mrkev, červenou cibuli, salát Little Gem nebo jarní cibulku.