Vepřový bok sous vide na grilu

Vepřový bok sous vide na grilu

s asijským okurkovým salátem
Vepřový bok sous vide na grilu Druh jídla Obtížnost Příprava 15 minut

INGREDIENCE

VEPŘOVÝ BOK SOUS VIDE NA GRILU:
Vepřový bok 1 kg

Marináda:
Rýžový ocet 2 lžíce
Rýžové víno shaoxing 2 lžíce
Sójová omáčka bez lepku Vitana 2 lžíce
Sójová omáčka sladká Vitana 2 lžíce
Med 2 lžíce
Nakrájený oloupaný zázvor 30 g
Nakrájá jarní cibulka 1
Nasekané stroužky česneku 2
Chilli kousky Vitana
Vitana Chilli omáčka
Vitana Badyán celý
Vitana Skořice celá
Vitana Anýz celý

ASIJSKÝ OKURKOVÝ SALÁT:
Salátové okurky 2
Vitana Směs se sezamovým semínkem 100 g
Sůl
Zálivka:
Rýžový ocet 2 lžíce
Sójová omáčka 2 lžíce
Sezamový olej 1 ½ lžíce
Cukr 1 ½ lžíce
Cesnek 1 stroužek
Chilli kousky Vitana 1 lžička

PŘÍPRAVA RECEPTU

VEPŘOVÝ BOK SOUS VIDE NA GRILU

Suroviny na marinádu smícháme. Vepřový bok nakrájíme na větší kostky, vložíme do sáčku a zalijeme marinádou. Zavakuujeme a vaříme ve vodní lázni při teplotě 75 stupňů Celsia asi 4 hodiny. Uvařený bůček otřeme od marinády, osušíme a na grilu grilujeme kůží dolů, dokud se kůže nevypeče do křupava.

ASIJSKÝ OKURKOVÝ SALÁT

Okurky nakrájejte na tenká kolečka a dejte do velké mísy. Osolte a promíchejte. Nechte stát asi 10 - 15 min., aby okurky pustily vodu. Tu pak slijte. Všechny ingredience na zálivku smíchejte dohromady a přidejte česnek nakrájený nadrobno a dosolte podle chuti.

Polovinu zálivky vmíchejte do okurek a dobře promíchejte. Zbytek nalijte na salát a posypte sezamovými semínky. Ihned podávejte.

Tip: Do salátu můžete přidat na nudličky nakrájenou mrkev, červenou cibuli, salát Little Gem nebo jarní cibulku.

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

Přečtěte si více Zavřít