Druh jídla Maso
Obtížnost Snadná
Příprava 30 minut
| Kuřecí vykostěná stehna – vrchní část | 600 g |
| Marináda: | |
| Gorilovací koření na steak Vitana | |
| Šalotka | 1 |
| Stroužky česneku | 4 |
| Sójová omáčka bez lepku Vitana | 3 lžíce |
| Rýžové víno | 3 lžíce |
| Hnědéhý cukr | 2 lžíce |
| Limetková šťáva | 1 lžíce |
| Arašídový olej | 1 lžíce |
| Bambusové grilovací jehly | |
| Arašídová omáčka: | |
| Arašídový olej | 1 lžíce |
| Kokosové mléko | 400 ml |
| Hrnek nesolených arašídů | 1 |
| Čína - bez soli Vitana | |
| Chilli kousky Vitana | |
| Sójová omáčka sladká Vitana | |
| Sezamový olej | 1 lžička |
| Hnědý cukr | 1 lžíce |
| Citronová šťáva | 1 lžíce |
| Olej | 2 lžíce |
Suroviny na marinádu rozmixujeme do hladké pasty. Kuřecí stehna nakrájíme na silnější proužky. Ty napichujeme a současně omotáváme okolo grilovacích jehel tak, aby vznikly malé závitky. Špízy potřeme olejem a vložíme do menšího pekáčku. Přelijeme marinádou a necháme několik hodin marinovat. Odleželé špízy otřeme od marinády a grilujeme za občasného otáčení a potírání olejem dozlatova. Suroviny na omáčku rozmixujeme a vzniklou pastu zahřejeme – nevaříme!