Kuřecí satay

Kuřecí satay

Kuřecí satay Druh jídla Maso Obtížnost Snadná Příprava 30 minut

INGREDIENCE

Kuřecí vykostěná stehna – vrchní část 600 g

Marináda:
Gorilovací koření na steak Vitana
Šalotka 1
Stroužky česneku 4
Sójová omáčka bez lepku Vitana 3 lžíce
Rýžové víno 3 lžíce
Hnědéhý cukr 2 lžíce
Limetková šťáva 1 lžíce
Arašídový olej 1 lžíce
Bambusové grilovací jehly

Arašídová omáčka:
Arašídový olej 1 lžíce
Kokosové mléko 400 ml
Hrnek nesolených arašídů 1
Čína - bez soli Vitana
Chilli kousky Vitana
Sójová omáčka sladká Vitana
Sezamový olej 1 lžička
Hnědý cukr 1 lžíce
Citronová šťáva 1 lžíce
Olej 2 lžíce

PŘÍPRAVA RECEPTU

Suroviny na marinádu rozmixujeme do hladké pasty. Kuřecí stehna nakrájíme na silnější proužky. Ty napichujeme a současně omotáváme okolo grilovacích jehel tak, aby vznikly malé závitky. Špízy potřeme olejem a vložíme do menšího pekáčku. Přelijeme marinádou a necháme několik hodin marinovat. Odleželé špízy otřeme od marinády a grilujeme za občasného otáčení a potírání olejem dozlatova. Suroviny na omáčku rozmixujeme a vzniklou pastu zahřejeme – nevaříme!