Plátek melounu (tloušťka 2 - 3 cm) | 1 |
Červené cibule nakrájené na kolečka | 2 |
Lžíce červeného vinného octu | 3 |
Lžíce cukru | 1 |
Lžička mořské soli Vitana | 1 |
Lžičky olivového oleje | 2 |
Hrnek modrého plísňového sýru | 1 |
Hrst pekanových ořechů | 1 |
Hrst čerstvé máty | 1 |
Rozpalte gril. Nakrájejte meloun na kolečka o tloušťce cca 3 cm. Červenou cibuli nakrájejte na tenká kolečka. Smíchejte ji v misce s octem, cukrem a solí, promíchejte a nechte čtvrt hodinky marinovat. Slijte nálev z cibule, přidejte dvě lžičky olivového oleje a vzniklou směsís potřete plátek melounu z obou stran. Meloun grilujte 3 až 4 minuty z obou stran. Grilovaný meloun ozdobte červenou cibulí, plísňovým sýrem, ořechy a mátou.