Těstoviny s kadeřávkovým pestem

Těstoviny s kadeřávkovým pestem

Druh jídla Bezmasá jídla Obtížnost Snadná Příprava 20 minut

Pesta a čerstvé bylinkové omáčky jsou poslední dobrou velmi oblíbené. Můžete rozmixovat jakoukoliv bylinku, zkombinovat ji s různými ořechy a druhy sýrů a zdravé zelené těstoviny jsou hned na stole. Vytvoříte tak rychlý oběd nebo večeři během 20 minut. Během sezóny si můžete pesta ze všech bylinek udělat do zásoby a skladovat je v lednici.

INGREDIENCE

pohankové špagety 500 g
kadeřávek 4 listy (cca 200 g)
hladkolistá petržel 1 hrst
česnek sušený 2 lžičky
pecorina (ovčí sýr) 50 g + k podávání
voda 100 ml (dle potřeby)
olivový olej 100 ml (dle potřeby)
citronová šťáva dle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř

PŘÍPRAVA RECEPTU

Špagety uvaříme v mírně osolené vroucí vodě akorát na skus, tzv. al dente.  

Kadeřávek a petržel nasekáme nahrubo, vsypeme do mixéru, přidáme nastrouhaný sýr, vodu a rozmixujeme nahrubo. Přilijeme trochu oleje a mixujeme do hladka, postupně přiléváme olej podle potřeby. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a citronovou šťávou.  

Uvařené špagety slijeme, v misce je promícháme s kadeřávkovým pestem a rozdělíme na talíře. Podle chuti můžeme na těstoviny s pestem nastrouhat pecorino.