Jednoduché zeleninové pickles

Rychlé zeleninové pickles do lednice

Druh jídla Bezmasá jídla Obtížnost Snadná Příprava 10 minut

Bohatá paleta čerstvé zeleniny v zimě trochu vybledne. Naučte se připravovat rychlé pickles, které obohatí každé jídlo zajímavou chutí i barvou. Pokud zkombinujete různé druhy zeleniny a koření, každý týden může směs chutnat jinak a také krásně vypadat. Hořčičné semínko zeleninu konzervuje, fenykl působí proti nadýmání, kurkuma a chilli paprička příjemně zahřejí. Hotové pickles skladujte v lednici.

INGREDIENCE

Pickles z červené cibule
na měsíčky nakrájená červená cibule
Nálev
hořčičné semínko
1 díl octa na 2 díly cukru
kuličky barevného pepře

Květákovo-brokolicové pickles
květák a brokolice rozebrané na drobné růžičky
nasekaný kopr
kuličky barevného pepře
hořčičné semínko
semínka fenyklu
Nálev
1 díl octa na 2 díly cukru
nasekaný kopr
semínka fenyklu

Květákové pickles
drobné růžičky květáku
kuličky barevného pepře
chilli paprička 1
Nálev
kurkuma 1 lžíce
1 díl octa na 2 díly cukru
hořčičné semínko 1 lžíce

Cuketové pickles
mladá cuketa nakrájená na plátky (i se slupkou)
hořčičné semínko
Nálev
1 díl octa na 2 díly cukru
kurkuma 1 lžíce
hořčice černá 1 lžíce
Kmín římský 1 lžička

PŘÍPRAVA RECEPTU

Ingredience na nálev smícháme s octem a povaříme tak, aby se cukr rozpustil. Necháme zchladnout. Do čistých sklenic s uzávěrem vložíme na plátky nakrájenou nebo na růžičky oddělenou zeleninu a zbylé koření. Vše zalijeme hotovým nálevem po okraj sklenice a necháme odležet do druhého dne. Pickles vydrží čerstvé nejméně 14 dní.