Bohatá paleta čerstvé zeleniny v zimě trochu vybledne. Naučte se připravovat rychlé pickles, které obohatí každé jídlo zajímavou chutí i barvou. Pokud zkombinujete různé druhy zeleniny a koření, každý týden může směs chutnat jinak a také krásně vypadat. Hořčičné semínko zeleninu konzervuje, fenykl působí proti nadýmání, kurkuma a chilli paprička příjemně zahřejí. Hotové pickles skladujte v lednici.
| Pickles z červené cibule | |
| na měsíčky nakrájená červená cibule | |
| Nálev | |
| hořčičné semínko | |
| 1 díl octa na 2 díly cukru | |
| kuličky barevného pepře | |
| Květákovo-brokolicové pickles | |
| květák a brokolice | rozebrané na drobné růžičky |
| nasekaný kopr | |
| kuličky barevného pepře | |
| hořčičné semínko | |
| semínka fenyklu | |
| Nálev | |
| 1 díl octa na 2 díly cukru | |
| nasekaný kopr | |
| semínka fenyklu | |
| Květákové pickles | |
| drobné růžičky květáku | |
| kuličky barevného pepře | |
| chilli paprička | 1 |
| Nálev | |
| kurkuma | 1 lžíce |
| 1 díl octa na 2 díly cukru | |
| hořčičné semínko | 1 lžíce |
| Cuketové pickles | |
| mladá cuketa nakrájená na plátky (i se slupkou) | |
| hořčičné semínko | |
| Nálev | |
| 1 díl octa na 2 díly cukru | |
| kurkuma | 1 lžíce |
| hořčice černá | 1 lžíce |
| Kmín římský | 1 lžička |
Ingredience na nálev smícháme s octem a povaříme tak, aby se cukr rozpustil. Necháme zchladnout. Do čistých sklenic s uzávěrem vložíme na plátky nakrájenou nebo na růžičky oddělenou zeleninu a zbylé koření. Vše zalijeme hotovým nálevem po okraj sklenice a necháme odležet do druhého dne. Pickles vydrží čerstvé nejméně 14 dní.