Ředkvičky spolu s mrkví a kořením vytvoří výrazné, křupavé pickles. Chutí i barvou doplní pokrmy s pečeným masem, bramborami i luštěninami. Pickles se budou hodit také při přípravě sandwichů nebo zeleninových salátů. Zemitou chuť kořenové zeleniny zvýrazní ostřejší česnek a chilli, nádech exotiky přimíchá římský kmín. Med a ocet chutě propojí a spolu s hořčičným semínkem směs zakonzervují.
Vinný ocet | 150 ml |
Voda | 150 ml |
Sůl | 1 lžíce |
Med | 1 lžíce |
Ředkvičky | 2 svazky |
Mrkev | 1 |
Žlutá mrkev | 1 |
Fialová mrkev | 1 |
Česnek | 2 stroužky |
Chilli | 1/2 lžičky |
Hladkolistá petržel | 1 hrst |
Kopr | 4 snítky |
Kmín římský | 1/2 lžičky |
Hořčičné semínko | 1/2 lžičky |
Ocet s vodou a solí přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Vmícháme med.
Očistíme ředkvičky a mrkve, které nastrouháme či nakrájíme na tenké plátky. Na jemné plátky nakrájíme také česnek a chili papričku, petrželku nasekáme nahrubo. Vše smícháme v misce a vložíme do čisté sklenice.
Přidáme kopr, římský kmín, hořčičné semínko a vše zalijeme horkým nálevem. Sklenici zavřeme víčkem, necháme zchladnout a pár dní odležet. Hotové pickles vydrží v lednici několik týdnů.