Rádi při večerním sledování televize něco chroupete? Nebo vás přes den honí mlsná? Vyměňte smažené chipsy a přesolené tyčinky za zdravou luštěninovou alternativu. Příprava téhle křupavé cizrny zabere doslova pár minut – kuličky nabité vlákninou, bílkovinami, vitaminem B, železem, hořčíkem a kyselinou listovou stačí vykoupat v kvalitním oleji a výrazném koření. Zbytek za vás obstará pečicí trouba.
konzervovaná cizrna | 250 g (1 plechovka) |
paprika mletá | 1 lžička |
koriandr mletý | ½ lžičky |
kmín mletý | ½ lžičky |
chilli mleté | špetka |
sůl | |
čerstvě mletý pepř | |
olivový olej | 1 lžíce |
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Cizrnu slijeme, necháme ji okapat a posléze důkladně osušíme papírovou utěrkou. V míse ji smícháme s olejem a kořením, osolíme a opepříme dle chuti. Pořádně vše promícháme, aby se cizrna obalila.
Ochucenou cizrnu přendáme na plech. Rozhrneme ji tak, aby byla v jedné vrstvě, jedině tak bude po upečení krásně křupavá. Pečeme ji ve vyhřáté troubě asi 30 minut, až ztmavne a rozvoní se. Během pečení ji promícháme, aby se propekla rovnoměrně.