Ras el hanout cizrna

Ras el hanout cizrna

Ras el hanout cizrna Druh jídla Bezmasá jídla Obtížnost Snadná Příprava 35 minut

Ras el hanout označuje tradiční severoafrické koření, které dává chuť většině masových a zeleninových pokrmů v Maroku, Tunisu a Alžíru. Ostrost zázvoru a kajenského pepře mírní skořice, kurkuma a nové koření, vůni mu dodává koriandr, hřebíček, římský kmín a kardamom.

INGREDIENCE

cibule 2 ks
česnek 3 stroužky
olivový olej 2 lžíce
římský kmín 2 lžičky
sladká paprika mletá 1 lžička
kořenicí směs Ras el hanout 3 lžičky
konzervovaná rajčata 800 g
rajčatové pyré 2 lžíce
zeleninový vývar 1 l
konzervovaná nebo vařená cizrna 800 g
koriandr 1 svazek
sůl
čerstvě mletý pepř

PŘÍPRAVA RECEPTU

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a opékejte cibuli a česnek zhruba 2 minuty, až se rozvoní a začnou zlátnout. Vmíchejte koření a restujte ho 30 minut až 1 minutu.

Přidejte pokrájená rajčata, rajčatové pyré a vývar. Promíchejte a po 3 minutách vaření vsypte cizrnu. Vařte 10 minut, dochuťte solí a pepřem.

Koriandr nasekejte nahrubo a posypte jím cizrnu před podáváním.