Čerstvě lisované šťávy miluje snad každý. V tomto receptu hraje hlavní roli řepa s pomerančem, který se k nasládlé chuti kořenové zeleniny velice hodí. Červená řepa bývá řazena mezi superpotraviny, je nabitá zdraví prospěšnými látkami, jejichž účinky se nejlépe projeví při konzumaci v syrovém stavu. K tomu se nejlépe hodí šťáva, kterou je lépe zpočátku ředit i jiným ovocem (či zeleninou), jako v případě tohoto detoxikačního džusu. Tímto způsobem přijde řepě na chuť i ten, kdo její chuti normálně neholduje. Léčivé účinky kurkumy a zázvoru podpoří špetka pepře.
červená řepa | 3 |
červený pomeranč | 5 |
červené jablko | 2 |
čerstvé brusinky | hrst |
granátové jablko | 1 |
kurkuma | 1 čajová lžička |
mletý zázvor | 1 čajová lžička |
pepř černý mletý | špetka |
Připravíme si odšťavňovač. Granátové jablko rozkrojíme a semínka vyklepeme do misky. Řepu a zbytek ovoce pokrájíme na kusy, které postupně přidáváme do odšťavňovače. Všechny suroviny odšťavníme. Nakonec do nápoje dobře rozmícháme kurkumu, zázvor a špetku pepře. Ihned podáváme.