Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou Druh jídla Bezmasá jídla Obtížnost Snadná Příprava 20 minut

INGREDIENCE

Červená řepa předvařená, loupaná 300 g
Kořenicí směs Gurmánské italské koření 2 kávové lžičky
Čerstvý kozí sýr 180 g
Jablka (ideálně Granny Smith) 1 ks
Rukola 30 g
Extra panenský olivový olej 20 ml
Balzamikový ocet 25 ml
Čerstvě mletý pepř
Sůl

PŘÍPRAVA RECEPTU

Recepty připravené ve spolupráci s šéfkuchařem Lukášem Limprechtem.

Připravíme si marinádu smícháním olivového oleje a balzamikového octu, do které vložíme červenou řepu nakrájenou na klínky a necháme minimálně 2 hodiny uležet. Řepu potom grilujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, přidáme kořenicí směs a naaranžujeme na talíř spolu s kozím sýrem, jablky nakrájenými na tenké nudličky a rukolou. Na závěr pokapeme olivovým olejem.