Červená řepa předvařená, loupaná | 300 g |
Kořenicí směs Gurmánské italské koření | 2 kávové lžičky |
Čerstvý kozí sýr | 180 g |
Jablka (ideálně Granny Smith) | 1 ks |
Rukola | 30 g |
Extra panenský olivový olej | 20 ml |
Balzamikový ocet | 25 ml |
Čerstvě mletý pepř | |
Sůl |
Recepty připravené ve spolupráci s šéfkuchařem Lukášem Limprechtem.
Připravíme si marinádu smícháním olivového oleje a balzamikového octu, do které vložíme červenou řepu nakrájenou na klínky a necháme minimálně 2 hodiny uležet. Řepu potom grilujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, přidáme kořenicí směs a naaranžujeme na talíř spolu s kozím sýrem, jablky nakrájenými na tenké nudličky a rukolou. Na závěr pokapeme olivovým olejem.