Zelený guacamolový dip

Zelený guacamolový dip

Druh jídla Bezmasá jídla Obtížnost Snadná Příprava 15 minut

Připravte si zdravé mlsání na grilovačku! Avokádo obsahuje kvalitní tuky, vlákninu, působí jako antioxidant, je skvělým zdrojem draslíku. Ale hlavně skvěle chutná. Nepatří do lednice, méně zralé plody nechte dozrát v míse s jablky při pokojové teplotě. Guacamole je jednoduchá pomazánka právě z avokáda plná hravých chutí. Pochází od Aztéků z Mexika, ale dnes je již populární všude ve světě. V kombinaci s pečivem nebo tortillovými chipsy dobře zasytí.

INGREDIENCE

avokádo 2
jarní cibulka 2
limeta 1
čerstvý koriandr 1 hrst
chilli kousky špetka
sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvé pečivo k podávání

PŘÍPRAVA RECEPTU

Avokádo oloupeme, rozkrojíme ho napůl a nožem opatrně odstraníme pecku. Dužinu vložíme do mixéru nebo hmoždíře. Z jarních cibulek odkrojíme zelené části a ponecháme je na ozdobu, bílou část nadrobno nakrájíme k avokádu. K avokádu přistrouháme limetovou kůru. Osolíme a opepříme dle chuti. 

Všechny suroviny v mixéru rozmixujeme (nebo v hmoždíři rozmačkáme) na pastu. Vmícháme špetku chilli a dochutíme limetovou šťávou. 

Pomazánku přendáme do vhodné misky. Koriandr nasekáme nahrubo a avokádové guacamole jím ozdobíme, podle chuti též můžeme přisypat nadrobno nasekanou zelenou část jarní cibulky. Podáváme s pečivem.  

Tip: Krásně zelenou barvu si guacamole zachová, když ho rozmixujeme s povoleným mraženým hráškem.

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

Přečtěte si více Zavřít