Tarator - okurkový salát po bulharsku

Tarator - okurkový salát po bulharsku

Druh jídla Bezmasá jídla Obtížnost Snadná Příprava

Snažíte se podle názvu odhadnout, odkud pochází tento pokrm? Z Bulharska. Jedná se o tekutější salát. Někdo by mohl říct, že je to spíš taková hustá studená okurková polévka. Tarator je každopádně velmi osvěžujícím pokrmem. Recept na něj oceníte především v tropických dnech, ve městě i na chatě.

INGREDIENCE

salátové okurky minimálně 2
česnek 3 stroužky
sůl
pepř
nasekané vlašské ořechy 1 hrst
olivový olej 50 ml
čerstvý kopr
jogurt 500 ml
acidofilní mléko / voda 500 ml

PŘÍPRAVA RECEPTU

Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. K okurce přidáme utřený česnek, olej, nasekaný kopr, jogurt a mléko nebo vodu. Vše dobře promícháme a dozdobíme ořechy a koprem. Podáváme vychlazené.