Snažíte se podle názvu odhadnout, odkud pochází tento pokrm? Z Bulharska. Jedná se o tekutější salát. Někdo by mohl říct, že je to spíš taková hustá studená okurková polévka. Tarator je každopádně velmi osvěžujícím pokrmem. Recept na něj oceníte především v tropických dnech, ve městě i na chatě.
salátové okurky | minimálně 2 |
česnek | 3 stroužky |
sůl | |
pepř | |
nasekané vlašské ořechy | 1 hrst |
olivový olej | 50 ml |
čerstvý kopr | |
jogurt | 500 ml |
acidofilní mléko / voda | 500 ml |
Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. K okurce přidáme utřený česnek, olej, nasekaný kopr, jogurt a mléko nebo vodu. Vše dobře promícháme a dozdobíme ořechy a koprem. Podáváme vychlazené.