Návštěva Berlína bez zastávky u voňavého stánku s ikonickým Curry Wurstem není kompletní. Zatímco grilované klobásy se běžně servírují s chlebem či houskou na tácku, Curry Wurst dostanete v papírové mističce s vidličkou. Opečená klobása je rozkrájená na 1cm kolečka, přelitá kari kečupem a doplňují je hranolky. Zeleninové hranolky ladí s pikantním kari kečupem lépe než bramborové.
cibule | 1 ks |
olivový olej | 8 lžic |
kari koření | 3 lžičky |
kajenský pepř | 1/4 lžičky |
rajčatový protlak | 3 lžíce |
rajčatový kečup | 200 g |
jablečný mošt | 100 ml |
jablečný ocet | 2 lžičky |
klobása | 4 ks |
dijonská hořčice | 50 g |
celer | 1 ks |
brambory | 4 ks |
batáty | 2 ks |
sůl | |
čerstvě mletý pepř |
1. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Celer a brambory oloupejte, nakrájejte na 1cm silné plátky a promíchejte je se 4 lžícemi oleje. Rozložte na plech a pečte v předehřáté troubě 25–30 minut dozlatova. Po 15 minutách přidejte oloupané a na stejné kousky nakrájené batáty.
2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V rendlíku rozehřejte 2 lžíce oleje, opečte na něm cibuli dosklovita, přidejte 1 lžičku kari koření a kajenský pepř, promíchejte a restujte ještě 30 vteřin. Vmíchejte rajčatový protlak.
3. V jiné pánvi nebo na grilu rozehřejte zbylý olej a opečte klobásky dozlatova ze všech stran, zhruba 10 minut na středním stupni.
4. Do cibulového základu vmíchejte kečup, mošt a ocet, povařte 3 minuty a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.
5. Do hořčice vmíchejte 1 lžičku kari koření.
6. Opečenou klobásu nakrájejte na 1cm kousky, přelijte kari kečupem a podávejte s osolenými pečenými hranolky s kari hořčicí.