Berlínský Curry Wurst se zeleninovými hranolky

Berlínský Curry Wurst se zeleninovými hranolky

Berlínský Curry Wurst se zeleninovými hranolky Druh jídla Maso Obtížnost Snadná Příprava 45 minut

Návštěva Berlína bez zastávky u voňavého stánku s ikonickým Curry Wurstem není kompletní. Zatímco grilované klobásy se běžně servírují s chlebem či houskou na tácku, Curry Wurst dostanete v papírové mističce s vidličkou. Opečená klobása je rozkrájená na 1cm kolečka, přelitá kari kečupem a doplňují je hranolky. Zeleninové hranolky ladí s pikantním kari kečupem lépe než bramborové.

INGREDIENCE

cibule 1 ks
olivový olej 8 lžic
kari koření 3 lžičky
kajenský pepř 1/4 lžičky
rajčatový protlak 3 lžíce
rajčatový kečup 200 g
jablečný mošt 100 ml
jablečný ocet 2 lžičky
klobása 4 ks
dijonská hořčice 50 g
celer 1 ks
brambory 4 ks
batáty 2 ks
sůl
čerstvě mletý pepř

PŘÍPRAVA RECEPTU

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Celer a brambory oloupejte, nakrájejte na 1cm silné plátky a promíchejte je se 4 lžícemi oleje. Rozložte na plech a pečte v předehřáté troubě 25–30 minut dozlatova. Po 15 minutách přidejte oloupané a na stejné kousky nakrájené batáty.

2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V rendlíku rozehřejte 2 lžíce oleje, opečte na něm cibuli dosklovita, přidejte 1 lžičku kari koření a kajenský pepř, promíchejte a restujte ještě 30 vteřin. Vmíchejte rajčatový protlak.

3. V jiné pánvi nebo na grilu rozehřejte zbylý olej a opečte klobásky dozlatova ze všech stran, zhruba 10 minut na středním stupni.

4. Do cibulového základu vmíchejte kečup, mošt a ocet, povařte 3 minuty a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.

5. Do hořčice vmíchejte 1 lžičku kari koření.

6. Opečenou klobásu nakrájejte na 1cm kousky, přelijte kari kečupem a podávejte s osolenými pečenými hranolky s kari hořčicí.