Druh jídla Bezmasá jídla
Obtížnost Snadná
Příprava 35 minut
Ras el hanout označuje tradiční severoafrické koření, které dává chuť většině masových a zeleninových pokrmů v Maroku, Tunisu a Alžíru. Ostrost zázvoru a kajenského pepře mírní skořice, kurkuma a nové koření, vůni mu dodává koriandr, hřebíček, římský kmín a kardamom.
| cibule | 2 ks |
| česnek | 3 stroužky |
| olivový olej | 2 lžíce |
| římský kmín | 2 lžičky |
| sladká paprika mletá | 1 lžička |
| kořenicí směs Ras el hanout | 3 lžičky |
| konzervovaná rajčata | 800 g |
| rajčatové pyré | 2 lžíce |
| zeleninový vývar | 1 l |
| konzervovaná nebo vařená cizrna | 800 g |
| koriandr | 1 svazek |
| sůl | |
| čerstvě mletý pepř |
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a opékejte cibuli a česnek zhruba 2 minuty, až se rozvoní a začnou zlátnout. Vmíchejte koření a restujte ho 30 minut až 1 minutu.
Přidejte pokrájená rajčata, rajčatové pyré a vývar. Promíchejte a po 3 minutách vaření vsypte cizrnu. Vařte 10 minut, dochuťte solí a pepřem.
Koriandr nasekejte nahrubo a posypte jím cizrnu před podáváním.