Jarní super zelený salát s křepelčími vejci

Jarní super zelený salát s křepelčími vejci

Druh jídla Bezmasá jídla Obtížnost Snadná Příprava 15 minut

Také se už na začátku jara nemůžete dočkat prvních zelených lístků čehokoliv, čím by se dal už konečně osvěžit nekonečně dlouhý zimní jídelníček? První řeřichové lístky, mladá pampeliška, rukola ze skleníku, listy lichořeřišnice nebo čerstvý chřestí vám dodají žádoucí vitamíny a minerály. Přidáním hořčično-medové zálivky vykouzlíte skvělý jarní výživný salát! A už jste někdy zkoušeli křepelčí vejce? I když jsou malinká, špatně se loupají a cenově jsou trochu jinde než vejce slepičí, určitě stojí za to je do jídelníčku zařadit. Pokud máte sníženou imunitu, alergie, oběhové problémy nebo jste krátce po porodu, budete se díky jejich pravidelné konzumaci cítit mnohem lépe.

INGREDIENCE

Salát
zelený chřest 1 svazek
křepelčí vejce 8
potočnice 2 hrsti
rukola 1 hrst
mangold / špenát 1 hrst
mladé pampeliškové / kopřivové listy 1 hrst
mladý cukrový hrášek (lusky / později mladý zelený hrášek) 150 g

Zálivka
med 2 lžíce
dijonská hořčice 2 lžíce
hořčičné semínko 1 lžička
olivový olej 4 lžíce
šťáva z citronu 1 lžíce
sůl
čerstvě mletý pepř

PŘÍPRAVA RECEPTU

Z chřestu odlomíme dřevnaté konce a uvaříme ho ve vroucí osolené vodě doměkka, zhruba 3 minuty. Vyjmeme ho a zchladíme ve studené vodě, aby si ponechal křupavost a zelenou barvu. Čerstvý mladý chřest můžeme jíst i syrový.  

Vejce uvaříme doměkka – vložíme je na 2 minuty do vroucí vody. Zchladíme je ve studené vodě a oloupeme. 

Na dresink prošleháme všechny suroviny do hladké emulze.  

Byliny omyjeme, vytřepeme z nich přebytečnou vodu a promícháme. Přidáme lusky hrášku. Přelijeme dresinkem a navrch položíme překrojený chřest a rozpůlená vajíčka.

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

Přečtěte si více Zavřít