Chřest je chuťově nejlepší v sezóně, tedy na jaře, od lokálních dodavatelů. A ještě lépe chutná, když si ho připravíte na grilu v kombinaci s italskou slaninou! Můžete ho podávat samostatně jako chuťovku nebo jako přílohu ke grilovanému masu. Snězte ho ještě teplý. Ale je tak dobrý, že vychladnout stejně nestihne...
Čerstvé výhonky chřestu
omyjeme a zlehka osušíme. Spodní zdřevnatělé části chřestu odkrojíme.
Kolem
každého výhonku chřestu posléze omotáme našikmo plátek šunky. Špičku chřestu
necháme koukat. Obalený chřest osolíme a lehce posypeme bílým pepřem – k jemné chuti chřestu se hodí víc než
klasický černý pepř, není totiž tak ostrý.
Na rozpálených uhlících, ne na plameni, chřest opatrně ogrilujeme. Často ho obracíme, aby se šunka nespálila.