Domácí kořeněná kola se stévií

Domácí kořeněná kola se stévií

Druh jídla Bezmasá jídla Obtížnost Snadná Příprava 15 minut

V tomto receptu hrají hlavní roli oblíbené aromatické byliny, které dohromady v jednom rendlíku dokáží svou chutí připomenout kolové nápoje. Pokud jste se klasické průmyslově vyráběné koly vzdali kvůli chemii, která se do ní přidává, teď máte možnost dát tmavému nápoji druhou šanci. Za zkoušku tenhle kořeněný sirup stojí. Vychlazená domácí kola je totiž vážně skvělá!

INGREDIENCE

voda 500 ml
citron - nastrouhaná kůra a šťáva 1
limeta - nastrouhaná kůra a šťáva 1
pomeranč - nastrouhaná kůra a šťáva 2
sušená pomerančová kůra 2 lžíce
sušené levandulové květy 2 lžíce
svitky skořice (rozlámané) 3
semínka koriandru 2 lžičky
hvězdičky badyánu 3
mletý muškátový oříšek špetka
odvar ze stévie 500 ml
tmavý třtinový cukr 100 g
vanilkový extrakt 1,5 lžičky

PŘÍPRAVA RECEPTU

Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme citronovou, limetovou a pomerančovou kůru, skořici, koriandrová semínka, muškátový oříšek, hvězdičky badyánu a levandulové květy a pořádně promícháme.

Přilijeme stéviový odvar a vaříme za stálého míchání zhruba minutu.

Odstavíme, vmícháme citronovou, limetovou a pomerančovou šťávu a vanilkový extrakt. Přisypeme třtinový cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Necháme zchladnout a poté přecedíme. Sirup vydrží v lednici až 2 týdny.

Do sklenice nalijeme 100 ml uvařeného sirupu, dolijeme bublinkovou vodou, přidáme led a můžeme podávat, třeba s plátkem citronu.

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

Přečtěte si více Zavřít