Vegetariánský burger z červené řepy

Vegetariánský burger z červené řepy

Druh jídla Bezmasá jídla Obtížnost Snadná Příprava 110 minut

Vegetariánský burger, který si zamilují i masožravci. Proč nezkusit něco nového? K nakousnutí láká už jeho zářivá barva. Zpestřete si grilování – vegetariánský burger nemusí být jen náhražka pro ty, co neholdují masu. Zkuste schválně vyměnit masový karbanátek v burgeru za řepu, k tomu přidejte zeleninu a spoustu bylinek… Uvidíte, jak si pochutnáte!

INGREDIENCE

jemně nastrouhaná červená řepa 300 g
ovesné vločky 75 g
vejce 2
nadrobno nasekaná šalotka 1
sušený kopr 1 lžíce
sušený tymián 1 lžíce
nasekaná hladkolistá petržel 1 hrst
sůl
čerstvě mletý pepř
olej na smažení
malé celozrnné bulky se sezamem 8
domácí kečup, hořčice nebo jogurt na dochucení
rajčata, nakrájená na tenké plátky 2
ledový salát 8 listů

PŘÍPRAVA RECEPTU

Všechny suroviny na burger kromě oleje smícháme a necháme 1 hodinu odpočinout v lednici. 

Troubu předehřejeme na 180 °C. Do pánve nebo hrnce nalijeme vrstvu oleje (alespoň 2 cm). Platí, že čím více oleje dáme, tím méně ho pokrm nasákne. Z odleželé řepové směsi vytvarujeme 8 karbanátků a smažíme je z obou stran v rozpáleném oleji dozlatova, zhruba 2 minuty. 

Osmažené karbanátky vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a dopečeme je v troubě ještě 15–20 minut. 

Bulky rozřízneme a řeznou stranou je položíme asi na minutu na gril. Poté dle chuti jednu polovinu bulky potřeme kečupem, hořčicí nebo ochuceným jogurtem, posypeme hrstí nasekané hladkolisté petržele, osolíme a opepříme. Na zbylou polovinu bulky položíme opečený řepový karbanátek (můžeme na něm také nechat rozpustit plátek čedaru), navrch dáme plátek rajčete, list salátu, přiklopíme druhou částí bulky. Ihned podáváme.

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

Přečtěte si více Zavřít