Druh jídla Bezmasá jídla
Obtížnost Snadná
Příprava 10 minut
| Balení rukoly (cca 400–500 g), případně další salátové listy | 1 |
| Jahody | 200 g |
| Pomeranče | 2 |
| Balení kozího sýra | 1 |
| Semínková směs (dýňová) | |
| Balsamico zálivka |
Nejprve omyjeme rukolu i jahody. Ty nakrájíme na tenké plátky. Z pomeranče okrájíme ostrým nožem kůru a vykrájíme z něj jednotlivé dílky – filátka. Pokud vám slupka nevadí, klasicky z něj naloupejte měsíčky. Část pomeranče můžeme vymačkat do rukoly. Na talíře servírujeme hrst rukoly, plátky jahod a kousky pomerančů. Na každou porci rozdrobíme trochu kozího sýra a vše zasypeme semínky. Ty můžeme před podáváním lehce nasucho opéct na pánvi. Vše korunujeme balsamico zálivkou.