Rukolový salát s jahodami a kozím sýrem

Rukolový salát s jahodami a kozím sýrem

Rukolový salát s jahodami a kozím sýrem Druh jídla Obtížnost Příprava 10 minut

INGREDIENCE

Balení rukoly (cca 400–500 g), případně další salátové listy 1
Jahody 200 g
Pomeranče 2
Balení kozího sýra 1
Semínková směs (dýňová)
Balsamico zálivka

PŘÍPRAVA RECEPTU

Nejprve omyjeme rukolu i jahody. Ty nakrájíme na tenké plátky. Z pomeranče okrájíme ostrým nožem kůru a vykrájíme z něj jednotlivé dílky – filátka. Pokud vám slupka nevadí, klasicky z něj naloupejte měsíčky. Část pomeranče můžeme vymačkat do rukoly. Na talíře servírujeme hrst rukoly, plátky jahod a kousky pomerančů. Na každou porci rozdrobíme trochu kozího sýra a vše zasypeme semínky. Ty můžeme před podáváním lehce nasucho opéct na pánvi. Vše korunujeme balsamico zálivkou.

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

Přečtěte si více Zavřít