Rukolový salát s jahodami a kozím sýrem

Rukolový salát s jahodami a kozím sýrem

Rukolový salát s jahodami a kozím sýrem Druh jídla Bezmasá jídla Obtížnost Snadná Příprava 10 minut

INGREDIENCE

Balení rukoly (cca 400–500 g), případně další salátové listy 1
Jahody 200 g
Pomeranče 2
Balení kozího sýra 1
Semínková směs (dýňová)
Balsamico zálivka

PŘÍPRAVA RECEPTU

Nejprve omyjeme rukolu i jahody. Ty nakrájíme na tenké plátky. Z pomeranče okrájíme ostrým nožem kůru a vykrájíme z něj jednotlivé dílky – filátka. Pokud vám slupka nevadí, klasicky z něj naloupejte měsíčky. Část pomeranče můžeme vymačkat do rukoly. Na talíře servírujeme hrst rukoly, plátky jahod a kousky pomerančů. Na každou porci rozdrobíme trochu kozího sýra a vše zasypeme semínky. Ty můžeme před podáváním lehce nasucho opéct na pánvi. Vše korunujeme balsamico zálivkou.