Salát s avokádem a uzeným lososem

Salát s avokádem a uzeným lososem

Salát s avokádem a uzeným lososem Druh jídla Obtížnost Příprava 10 minut

INGREDIENCE

Balení polníčku 1
Avokádo 1
Uzeného lososa 100 g
Citron 1/2
Medovo-hořčičná zálivka
Semínková směs (sezamová)

PŘÍPRAVA RECEPTU

Polníček propláchneme a smícháme se zálivkou. Avokádo rozpůlíme, odstraníme z něj pecku a oloupeme ho. Nakrájíme ho na tenké plátky a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědlo. Na talíře nandáme hrst polníčkových listů, ozdobíme plátky avokáda, kousky uzeného lososa a vše zasypeme semínky. Ty můžeme před podáváním lehce nasucho opéct na pánvi.

Tip: Pecku z avokáda dostaneme nejlépe tak, že do ní zasekneme nůž a otočíme jím ve směru nebo proti směru hodinových ručiček.

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

Přečtěte si více Zavřít