Domácí voňavé extrakty

Domácí voňavé extrakty

Druh jídla Bezmasá jídla Obtížnost Snadná Příprava

Jak se vzduch pomalu začíná ochlazovat, trávíme více času doma u teplého čaje a něčeho dobrého k zakousnutí. Přichází období podzimního pečení osvědčených bábovek. Brzy se možná osmělíte a vyzkoušíte nějaké nové recepty, to abyste se mohli svým pekařským umem blýsknout u rodiny či kolegů v práci. Při přípravě chutného těsta i máslových krémů, které se rozplývají na jazyku, se hodí mít v rukávu eso navíc. Připravte si k ruce domácí voňavé extrakty. Neotálejte, jejich příprava trvá 4 týdny!

INGREDIENCE

lahvičky o obsahu 100 ml 4
vanilkové lusky 3
strouhaný kokos 2 vrchovaté lžíce
chemicky neošetřený citron 1
máta 6 snítek
kvalitní vodka

PŘÍPRAVA RECEPTU

Vanilkové lusky podélně rozkrojíme a vložíme do lahvičky. Kůru z citronu a snítky máty dobře omyjeme, najemno nakrájíme a vložíme zvlášť do dalších lahviček. Strouhaný kokos nasypeme do poslední lahvičky. Všechny zalijeme vodkou, ingredience by měly být ponořené.  

Necháme macerovat ve spíži nejméně 4–6 týdnů. Lahvičky můžeme občas protřepat, aby se uvolnily silice.  

Před použitím přecedíme pouze mátový extrakt a vylouhované lístky máty vyhodíme. Ostatní ingredience můžeme ponechat v alkoholu.  

Při pečení používáme extrakty podle chuti.