Čerstvé pstruhy | 2 |
Svazek jarní cibulky | 1 |
Máslo (v pokojové teplotě!) | 100 g |
Citron | 1 |
Čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, petrželka) | |
Čerstvou bagetu k podávání | |
Olivový olej | |
Sůl | |
Bylinkové máslo |
Máslo nakrájíme na tenké plátky a v misce pečlivě smícháme s kořením na bylinkové máslo, směs můžeme i lehce osolit. Pstruhy opláchneme, ze všech stran osolíme (i uvnitř) a do bříška jim vložíme pár plátků citrónu, pár plátků bylinkového másla a snítku rozmarýnu. Před grilováním je lehce zakápneme olivovým olejem. K pstruhům se skvěle hodí grilovaná jarní cibulka, tu stačí jen zakápnout olivovým olejem a pár minut opéct na grilu. Pstruhy grilujeme z obou stran,. bude jim stačit asi 10–15 minut. Podáváme s čerstvou bagetou.