Hovězí pupek s houbovým ragú

Hovězí pupek s houbovým ragú

Hovězí pupek s houbovým ragú Druh jídla Maso Obtížnost Střední Příprava 30 minut

INGREDIENCE

Flank nebo hanger steak 600 g
Mražené houby hřibovité 300 g
Smetana 33% 250 ml
Máslo 150 g
Šalotka 1
Stroužky česneku 2
Dijonská hořčice 2 lžíce
Toast chleba 8 plátků
Citron 1

PŘÍPRAVA RECEPTU

Houby povaříme ve smetaně s máslem, česnekem a šalotkou, osolíme, přidáme houbové koření, citronovou šťávu a necháme zredukovat do husté omáčky.

Bylinky, koření, hořčici, česnek, olej, máslo, sůl, a pepř rozsekáme v robotu na hrubou kaši. Plátky toastového chleba potřeme hořčicí a bylinkovou směsí a necháme zapéct. Maso z obou stran opečeme na grilu do stupně propečení dle libosti, poté necháme minimálně 5 minut odpočinout na teple. Do šťávy z masa dáme zbytek pasty a máslo. Maso nakrájíme na plátky, omočíme ho v této šťávě a podáváme na plátcích opečeného pečiva přelité omáčkou.










1

2





1