Osvěžující citrusové yerba maté

Osvěžující citrusové yerba maté

Druh jídla Bezmasá jídla Obtížnost Snadná Příprava 5 minut + macerování 12 hodin

Cesmína paraguayská pochází z Jižní Ameriky. Po celém světě se používá jako energetizující nápoj s velkým obsahem kofeinu. Běžně se maté podává horké hlavně po ránu a v chladnějších dnech. Studená verze vás osvěží během horkých dnů. Yerba maté povzbuzuje mozkovou činnost, působí proti špatné náladě, čistí krev, stimuluje činnost srdce, tlumí nervové bolesti a chuť k jídlu.

INGREDIENCE

drcené lístky yerba maté 1 lžíce
filtrovaná studená voda 250 ml
sušená citronová kůra
sušená pomerančová kůra
sirup, med, ovocný džus, mražené, čerstvé ovoce dochucení
led k podávání

PŘÍPRAVA RECEPTU

Do uzavíratelné sklenice nasypeme lístky yerba maté, sušenou citronovou a pomerančovou kůru a zalijeme je vodou. Sklenici uzavřete a protřepeme. Necháme v lednici macerovat přes noc.  

Druhý den nálev přecedíme a dochutíme sirupem, medem, džusem či ovocem. Nápoj podáváme s ledem.