Nejrychlejší recept pro koledníky, který voní rybízem a skořicí. Tak nějak asi voní Vánoce.
listové těsto | 1 balení |
rybízový džem | 200 g |
pekanové ořechy | 1 hrst |
mletá skořice Vitana | 1 lžička |
Vanilkový moučkový cukr Vitana | 1 sáček |
Vyndejte si těsto z lednice a rozválejte ho na tenký plát. Ten potřete bohatě džemem asi 3-5 cm od okrajů těsta. Pekany si nadrťte v pytlíku nebo hmoždíři, nasypte je na marmeládu a posypte skořicí. Těsto zarolujte a dejte na chvíli vychladnout do lednice. Poté z válečku krájejte libovolně tlusté šneky. Pečte v troubě na 180 °C asi 15 minut, dokud nebude těsto zlaté. Vychladlé šneky posypeme cukrem a kdo má skořici hodně rád, zapráší je ještě tímhle voňavým zlatem.