Mandarinkové svařené víno

Mandarinkové svařené víno

Mandarinkové svařené víno Druh jídla Pečení Obtížnost Snadná Příprava 10 minut

Svařené víno, neboli svařák, bezesporu patří k chladným podzimním a zimním dnům. Jeho kořeněnou chuť a vůni si spojujeme hlavně s předvánočním obdobím a návštěvou trhů, ale není nic snadnějšího než si připravit poctivý svařák doma. Tradičně se používá červené víno, ale určitě nic nezkazíte ani s bílým. Ohledně koření, celá skořice a hřebíček jsou klasika, která nesmí chybět, ale kouzlo svařáku spočívá v jeho variabilitě, kdy můžete přidat skoro všechno. Zkuste naši verzi ochucenou mandarinkovou šťávou a granátovým jablkem.

INGREDIENCE

červené víno 500 ml
hřebíček 6 ks
mandarinky 5 ks
granátové jablko 1/2 ks
skořice celá 3 ks
krupicový cukr 2 polévkové lžíce

PŘÍPRAVA RECEPTU

Do hrnce nalijte červené víno a přidejte hřebíček, celou skořici, jadérka z vyloupaného granátového jablka a cukr.

Jednu z mandarinek nakrájejte na kolečka a dejte stranou. Zbylé odštavněte a šťávu přidejte do hrnce k vínu.

Víno pomalu přivěďte k varu a těsně před bodem varu odstavte z plotny. Ještě horký svařák nalijte do vhodné sklenice nebo hrnku a dozdobte kolečky mandarinek.