Jednoduchá směs garam masala

Jednoduchá směs garam masala

Jednoduchá směs garam masala Druh jídla Kořeníci směsi Obtížnost Snadná Příprava

INGREDIENCE


PŘÍPRAVA RECEPTU

  • 30 g semínek kardamomu
  • 15 g hřebíčku
  • 2,5 cm svitku cejlonské skořice
  • 20 g římského kmínu
  • 20 g kuliček černého pepře
  • špetka mletého muškátového oříšku

Opražíme v pánvi nasucho postupně kardamom, hřebíček, skořici, římský kmín a černý pepř. Koření se musí rozvonět, trvá to zhruba 30 vteřin. Necháme koření zchladnout a poté ho rozemeleme v mlýnku na koření nebo roztlučeme v hmoždíři najemno. Nakonec ho promícháme s muškátovým oříškem. Uchováme ho v uzavřené nádobě. Garam masala se perfektně hodí do dýňové polévky s kokosovým mlékem, do marinád, na pečená a grilovaná masa, ale také do zeleninových vařených směsí.

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

Přečtěte si více Zavřít