Jedlové šišky

Jedlové šišky

Jedlové šišky Druh jídla Pečení Obtížnost Snadná Příprava 55 minut

Znáte jedlové šišky? Tento moučníkový skvost najedete v Schichtově kuchařce. Více než 100 let starý recept je překvapivě nadčasový. No jistě, vždyť chutě nestárnou. Křehké a nadýchané pečivo s minimem ingrediencí vás potěší na Štědrý den i o adventu. Navíc díky němu využijete bílky, které často zbydou z jiných druhů vánočního cukroví.

INGREDIENCE

vaječný bílek 4
sůl špetka
třtinový cukr moučkový 250 g
mleté lískové ořechy 250 g
strouhanka 1 hrst
kůra z bio citronu 1
skořice mletá 1 lžička
čokoládový nebo kakaový krém na slepení
máslo na vymazání plechu

PŘÍPRAVA RECEPTU

Nejprve ušleháme bílky na tuhý sníh, do kterého postupně, pomalu a opatrně přimícháme cukr, oříšky, strouhanku, citronovou kůru a skořici.  

Předehřejeme troubu na 160 °C. Plech vymažeme máslem či vyložíme pečícím papírem. 

Připravíme si lžíci a vařečku, pomocí kterých budeme na plech tvarovat jedlové šišky.  

Plný plech vložíme do předehřáté trouby a šišky pečeme asi 10 minut.  

Jen co šišky vychladnou, můžeme je potřít čokoládovým nebo kakaovým krémem. Dobře budou chutnat ale i samotné.