Ras el Hanout

Ras el Hanout

Ras el Hanout Druh jídla Kořeníci směsi Obtížnost Snadná Příprava

INGREDIENCE


PŘÍPRAVA RECEPTU

  • 2 lžičky římského kmínu
  • 2 lžičky mletého sušeného zázvoru
  • 2 lžičky semínek koriandru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kajenského pepře
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • ½ lžičky tobolek kardamomu
  • ½ lžičky nového koření
  • ½ lžičky anýzu
  • ¼ lžičky hřebíčku

Pro větší požitek lze přidat sušené květy růže, sušené plody jeřábu, kořen kosatce německého, lžičku semínek fenyklu nebo špetku šafránu.

Koření opražíme nasucho na pánvi – mělo by se rozvonět, ale nesmí se spálit. Poté ho přesypeme ho do misky a zchladlé ho rozmixujeme najemno. Koření se používá na maso (především drůbež), na pečenou zeleninu, na čerstvé saláty i do polévek. Jednoduše naporcujeme kuře a nakrájíme zeleninu, kořenicí směs promícháme s olivovým olejem, vetřeme ji do masa, obalíme v ní zeleninu. Vše upečem.