Naan s římským kmínem

Naan s římským kmínem

Druh jídla Bezmasá jídla Obtížnost Snadná Příprava

Naan pochází z Asie. Jde o kynutou chlebovou placku z pšeničné mouky, která se originálně peče v tandooru. To je pec vyhloubená v zemi nebo tvar takové pece imitující. Vypadá jako hliněné vosí hnízdo a těsto se v ní peče přilepené na stěny. Naan se peče nasucho a upečený se dá ochutit máslem nebo ghí. Koření je také povoleno. Naan se podává s masem, sýrem nebo zeleninou. Skvěle se hodí také k hummusu a k různým dipům.

INGREDIENCE

polohrubá mouka 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1/2 čajové lžičky
soda 1/4 čajové lžičky
cukr 2 čajové lžičky
sůl špetka
bílý jogurt 3 polévkové lžíce
mléko 2 polévkové lžíce
voda 100 ml
olivový olej 3 polévkové lžíce
římský kmín 1 polévková lžíce
ghí na pomazání

PŘÍPRAVA RECEPTU

V míse dobře promícháme suché ingredience – mouku, kypřicí prášek, sodu, cukr a sůl. Ke směsi přidáváme jogurt, mléko a vodu a vytvoříme zprvu lepkavé, později pěkné pružné těsto. Hněteme pár minut a přidáme postupně 2 lžíce olivového oleje. Zapracujeme a necháme těsto kynout v olejem vymazané míse, přikryté folií zhruba hodinu.

Vykynuté těsto vyndáme na lehce pomoučenou podložku a vyválíme placky, do kterých zapracujeme válečkem semínka římského kmínu. Placky opékáme na suché pánvi a pomažeme ghí (přepuštěným máslem).

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

Přečtěte si více Zavřít