Barevná a hřejivá pečená zelenina

Barevná a hřejivá pečená zelenina

Barevná a hřejivá pečená zelenina Druh jídla Bezmasá jídla Obtížnost Snadná Příprava 60 minut

Pečená zelenina z jednoho pekáče je stále trochu Popelkou, ale jen proto, že není tak známá. Voňavější, barevnější, variabilnější, jednodušší a zdravější jídlo přitom skoro neexistuje. Než se předehřeje trouba, očistíte a nakrájíte libovolnou zeleninu, podtrhnete její chuť olivovým olejem a kořením a než se upeče, máte půlhodinky klídek. Indické koření Garam masala s kořenovou zeleninou výtečně ladí, jeho nasládlá, a přesto pikantní a zemitá chuť zvýrazňuje stejné tóny zeleniny. Doplňte ji grilovanými klobáskami, pečeným kuřetem či panenkou, hromadou zahradních bylinek nebo oblíbeným sýrem.

INGREDIENCE

mrkev 4 ks
petržel 2 ks
máslová dýně nebo Hokkaido 1 ks
brambory typu A 4 ks
cibule 2-4 ks
česnek 1 palice
olivový olej 6 lžic
kořenicí směs garam masala 2 lžíce
sůl 1/2 lžičky

PŘÍPRAVA RECEPTU

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte na větší, zhruba stejné kusy. Česnek rozdělte na stroužky, ale neloupejte je. Vše vsypte do zapékací mísy nebo pekáče.

2. V misce promíchejte olivový olej s kořením garam masala a solí. Přelijte přes zeleninu a znovu promíchejte.

3. Pečte v předehřáté troubě 35–45 minut podle velikosti kousků. Občas promíchejte.