Tradiční směs na chai masala

Tradiční směs na chai masala

Tradiční směs na chai masala Druh jídla Kořeníci směsi Obtížnost Snadná Příprava

INGREDIENCE


PŘÍPRAVA RECEPTU

  • 2 svitky skořice
  • 2 lžičky kuliček černého pepře
  • 10 hřebíčků
  • 6 tobolek kardamomu

Skořici nalámeme na kousky a promícháme s ostatním kořením.

TIP: Na chai latte opražíme koření nasucho v pánvi, zhruba 3–4 minuty, až se rozvoní. V čajové konvici povaříme 5 minut 1 litr vody s plátky zázvoru (z kousku velkého asi 5 cm). Odstavíme, vsypeme 2 lžíce černého čaje, promícháme a necháme 10 minut odstát. Osladíme podle chuti – třtinovým cukrem, medem, javorovým sirupem nebo melasou. V rendlíku zahřejeme 750 ml mléka. Použít lze také rostlinné mléko, můžeme ho i napěnit. Zahřáté mléko vlijeme do připraveného čaje.