Harissa

Harissa

Harissa Druh jídla Kořeníci směsi Obtížnost Snadná Příprava

INGREDIENCE


PŘÍPRAVA RECEPTU

  • 10 sušených chilli papriček
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička semínek koriandru
  • 1 lžička uzené mleté papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu

Chilli papričky zalijeme vroucí vodou a necháme je 20 minut vodu nasáknout. Mezitím opražíme nasucho koření v pánvi, až se rozvoní. Trvá to zhruba 2 minuty. Poté ho přesypeme do hmoždíře a podrtíme.

Chilli papričky slijeme, vyjmeme z nich semínka a dužinu nakrájíme nadrobno. Vsypeme je do mixéru, přidáme rozdrcené a opražené koření, drcený česnek, sůl, olej a vše rozmixujeme na jemnou pastu. Dochutíme citronovou šťávou a ještě jednou promixujeme. Hotovou pastu dáme do skleničky, kterou uzavřeme a uchováváme v lednici.