Flank nebo hanger steak | 600 g |
Mražené houby hřibovité | 300 g |
Smetana 33% | 250 ml |
Máslo | 150 g |
Šalotka | 1 |
Stroužky česneku | 2 |
Dijonská hořčice | 2 lžíce |
Toast chleba | 8 plátků |
Citron | 1 |
Houby povaříme ve smetaně s máslem, česnekem a šalotkou, osolíme, přidáme houbové koření, citronovou šťávu a necháme zredukovat do husté omáčky.
Bylinky, koření, hořčici, česnek, olej, máslo, sůl, a pepř rozsekáme v robotu na hrubou kaši. Plátky toastového chleba potřeme hořčicí a bylinkovou směsí a necháme zapéct. Maso z obou stran opečeme na grilu do stupně propečení dle libosti, poté necháme minimálně 5 minut odpočinout na teple. Do šťávy z masa dáme zbytek pasty a máslo. Maso nakrájíme na plátky, omočíme ho v této šťávě a podáváme na plátcích opečeného pečiva přelité omáčkou