Pesto: | |
Hrst špenátu | 1 |
Hrst bazalky | 1 |
Hrst vlašských ořechů | 1 |
Parmezán | 30 g |
Šťáva z 1 citronu | |
Olivový olej (cca 3 polévkové lžíce) | |
Řecký salát: |
|
Okurka | 1/2 |
Rajčata | 2 |
Sýr feta | 100 g |
Červená cibule | 1 |
Černé olivy | |
Čajová lžička koření Vitana Salátové koření | 2 |
Špízy: |
|
Čerstvý losos | 400 g |
Citron | 1 |
Čajová lžička koření Vitana Ryby | 1 |
Olivový olej |
Pesto si připravíme v mixéru smícháním špenátu, bazalky, ořechů, parmezánu a citronové šťávy. Do směsi postupně přidáváme olivový olej, abychom dosáhli požadované hustoty.
Do misky si na kostičky nakrájíme okurku, rajčata, sýr feta, přidáme cibuli nakrájenou na proužky a olivy. Ingredience polijeme směsí olivového oleje a Vitana salátového koření. Zamícháme.
Lososa si nakrájíme na kostky, citron na plátky a napichujeme střídavě na špejle. Špízy potřeme olivovým olejem smíchaným s kořením Vitana Ryby a grilujeme. Lososové špízy podáváme se zeleninovým salátem a pestem.