Druh jídla Maso
-
-
| Pesto: | |
| Hrst špenátu | 1 |
| Hrst bazalky | 1 |
| Hrst vlašských ořechů | 1 |
| Parmezán | 30 g |
| Šťáva z 1 citronu | |
| Olivový olej (cca 3 polévkové lžíce) | |
Řecký salát: |
|
| Okurka | 1/2 |
| Rajčata | 2 |
| Sýr feta | 100 g |
| Červená cibule | 1 |
| Černé olivy | |
| Čajová lžička koření Vitana Salátové koření | 2 |
Špízy: |
|
| Čerstvý losos | 400 g |
| Citron | 1 |
| Čajová lžička koření Vitana Ryby | 1 |
| Olivový olej |
Pesto si připravíme v mixéru smícháním špenátu, bazalky, ořechů, parmezánu a citronové šťávy. Do směsi postupně přidáváme olivový olej, abychom dosáhli požadované hustoty.
Do misky si na kostičky nakrájíme okurku, rajčata, sýr feta, přidáme cibuli nakrájenou na proužky a olivy. Ingredience polijeme směsí olivového oleje a Vitana salátového koření. Zamícháme.
Lososa si nakrájíme na kostky, citron na plátky a napichujeme střídavě na špejle. Špízy potřeme olivovým olejem smíchaným s kořením Vitana Ryby a grilujeme. Lososové špízy podáváme se zeleninovým salátem a pestem.