Druh jídla Salát
Obtížnost snadné
Příprava 20 minut
| Červená řepa předvařená, loupaná | 300 g |
| Kořenicí směs Gurmánské italské koření | 2 kávové lžičky |
| Čerstvý kozí sýr | 180 g |
| Jablka (ideálně Granny Smith) | 1 ks |
| Rukola | 30 g |
| Extra panenský olivový olej | 20 ml |
| Balzamikový ocet | 25 ml |
| Čerstvě mletý pepř | |
| Sůl |
Recepty připravené ve spolupráci s šéfkuchařem Lukášem Limprechtem.
Připravíme si marinádu smícháním olivového oleje a balzamikového octu, do které vložíme červenou řepu nakrájenou na klínky a necháme minimálně 2 hodiny uležet. Řepu potom grilujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, přidáme kořenicí směs a naaranžujeme na talíř spolu s kozím sýrem, jablky nakrájenými na tenké nudličky a rukolou. Na závěr pokapeme olivovým olejem.