Kuřecí vykostěná stehna – vrchní část | 600 g |
Marináda: | |
Gorilovací koření na steak Vitana | |
Šalotka | 1 |
Stroužky česneku | 4 |
Sójová omáčka bez lepku Vitana | 3 lžíce |
Rýžové víno | 3 lžíce |
Hnědéhý cukr | 2 lžíce |
Limetková šťáva | 1 lžíce |
Arašídový olej | 1 lžíce |
Bambusové grilovací jehly | |
Arašídová omáčka: | |
Arašídový olej | 1 lžíce |
Kokosové mléko | 400 ml |
Hrnek nesolených arašídů | 1 |
Čína - bez soli Vitana | |
Chilli kousky Vitana | |
Sójová omáčka sladká Vitana | |
Sezamový olej | 1 lžička |
Hnědý cukr | 1 lžíce |
Citronová šťáva | 1 lžíce |
Olej | 2 lžíce |
Suroviny na marinádu rozmixujeme do hladké pasty. Kuřecí stehna nakrájíme na silnější proužky. Ty napichujeme a současně omotáváme okolo grilovacích jehel tak, aby vznikly malé závitky. Špízy potřeme olejem a vložíme do menšího pekáčku. Přelijeme marinádou a necháme několik hodin marinovat. Odleželé špízy otřeme od marinády a grilujeme za občasného otáčení a potírání olejem dozlatova. Suroviny na omáčku rozmixujeme a vzniklou pastu zahřejeme – nevaříme!