Vitana - Všehokoření

Pstruh s bylinkovým máslem

Pstruh s bylinkovým máslem Druh jídla Maso Obtížnost snadné Příprava 20 minut

INGREDIENCE

Čerstvé pstruhy 2
Svazek jarní cibulky 1
Máslo (v pokojové teplotě!) 100 g
Citron 1
Čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, petrželka)
Čerstvou bagetu k podávání
Olivový olej
Sůl
Bylinkové máslo

PŘÍPRAVA RECEPTU

Máslo nakrájíme na tenké plátky a v misce pečlivě smícháme s kořením na bylinkové máslo, směs můžeme i lehce osolit. Pstruhy opláchneme, ze všech stran osolíme (i uvnitř) a do bříška jim vložíme pár plátků citrónu, pár plátků bylinkového másla a snítku rozmarýnu. Před grilováním je lehce zakápneme olivovým olejem. K pstruhům se skvěle hodí grilovaná jarní cibulka, tu stačí jen zakápnout olivovým olejem a pár minut opéct na grilu. Pstruhy grilujeme z obou stran,. bude jim stačit asi 10–15 minut. Podáváme s čerstvou bagetou.