Vitana - Všehokoření

Jak docílit vynikající chuti masa? Zvýrazněte chuť masa správnou marinádou.

6. 6. 2018
Jak docílit vynikající chuti masa? Zvýrazněte chuť masa správnou marinádou.

Kvalitní maso je při grilování základem úspěchu. Jeho chuť můžete ještě umocnit správnou marinádou. Jak na to?

• Ať už grilujete maso nebo zeleninu, nezapomeňte, že koření by nemělo být použito příliš, nejdůležitější je, aby vynikla chuť dané suroviny.

• Marinovat maso stačí jednu až šest hodin, u ryb dokonce jen 20 minut.

• Pokud se chystáte marinovat méně hodnotné maso, jako jsou kližky nebo krky, které se potřebují marinovat pomalu a dlouho, nechte je uležet klidně i den a to v marinádě, která maso lehce „rozloží“. Maso změkčí a ke grilování skvěle připraví směs obsahující kyselinu octovou, citronovou šťávu, víno nebo tvrdý alkohol.

• Marinády se nejvíce hodí ke kuřecímu masu, dobře doplňují i vepřové nebo divočinu.

• Zkuste se vyhnout marinovým masům ze supermarketu. Chutnají všechna stejně, marináda navíc mnohdy zakrývá celou řadu nedostatků.

• Jestliže máte k dispozici například grilovací směs na ryby nebo kuře, ale máte chuť na grilovaný hermelín, nezoufejte. Koření se vám dle svého složení hodí téměř na cokoliv a je to jen na vaší chuti.