Kvalitní maso je při grilování základem úspěchu. Jeho chuť můžete ještě umocnit správnou marinádou. Jak na to?
• Ať už grilujete maso nebo zeleninu, nezapomeňte, že koření by nemělo být použito příliš, nejdůležitější je, aby vynikla chuť dané suroviny.
• Marinovat maso stačí jednu až šest hodin, u ryb dokonce jen 20 minut.
• Pokud se chystáte marinovat méně hodnotné maso, jako jsou kližky nebo krky, které se potřebují marinovat pomalu a dlouho, nechte je uležet klidně i den a to v marinádě, která maso lehce „rozloží“. Maso změkčí a ke grilování skvěle připraví směs obsahující kyselinu octovou, citronovou šťávu, víno nebo tvrdý alkohol.
• Marinády se nejvíce hodí ke kuřecímu masu, dobře doplňují i vepřové nebo divočinu.
• Zkuste se vyhnout marinovým masům ze supermarketu. Chutnají všechna stejně, marináda navíc mnohdy zakrývá celou řadu nedostatků.
• Jestliže máte k dispozici například grilovací směs na ryby nebo kuře, ale máte chuť na grilovaný hermelín, nezoufejte. Koření se vám dle svého složení hodí téměř na cokoliv a je to jen na vaší chuti.