Už dávno neplatí, že se griluje jen maso či špekáčky. Stále častěji se na grilu objevují malé grilovací klobásky, plísňové či tvrdé sýry, grilovat se dají všechny druhy zeleniny. Pro vegany jsou pak variantou grilovaný tempeh a tofu, které dnes zakoupíte v každém supermarketu. Základem je mít kvalitní, čerstvé suroviny a dobré koření, vše si připravit a pak už stačí jen zapálit a je to!
Pro “všežravce” je základem každé grilovačky maso. Jestli kuřecí, vepřové nebo hovězí, to je jen na vás. Doporučujeme začít s přípravou dříve a maso si naložit do marinády z oleje a oblíbeného koření. Nebo použijte našimi šéfkuchaři namíchané marinády na gril viz marinády Vitana. Alternativou ke steakům jsou čím dál oblíbenější burgery. Domácí si namícháte z mletého masa, soli, pepře a dalších dochucovadel podle libosti. Burgery vložíte do housky a úspěch je zaručen i malých strávníků. Na gril si můžete “hodit” také rybu, populární grilovací klobásku nebo obyčejný špekáček. Nezapomeňte ani na dobré omáčky, které jídlo vždy výborně dochutí.
Není ale všechno maso, co se griluje! Pokud si chcete menu udělat o něco zdravější, vsaďte například na burgery z cizrny, fazolí, tofu, lilku nebo na plněné žampiony. Ugrilovat si můžete také plísňový nebo jiný sýr, který je třeba nejdříve zabalit do alobalu. Na grilovaný sýr vyzkoušejte určitě naši novinku - brusinkovou omáčku! Ať už jste masožrouti nebo ne, určitě nezapomínejte na zeleninu. Můžete ji grilovat v alobalových miskách nebo si připravit čerstvý zeleninový salát.
Nezapomeňte na dezert! Sladkou tečkou bude grilovaný ananas. Pár koleček ananasu lehce posypte třtinovým cukrem a skořicí a ogrilujte z každé strany. Cukr krásně zkaramelizuje a dobrota je hotová.
Dobrou chuť!