TIP! č. 1 Grilované ředkvičky
Ogrilujte si ředkvičky podle Ivana Vodochodského, a už nebudete chtít nic jiného! Do grilovací nádoby vložte pokrájené ředkvičky a nechte je 20 minut probublávat s máslem, vinným octem, proseccem a solí. Tímto způsobem můžete připravit i mladé kedlubny, které necháte vařit s vývarem nebo oblíbeným alkoholem.
TIP! č. 2 Grilovaná plněná zelenina
Hoďte na gril zeleninu, papriky nebo žampiony naplněné sýrem nebo zeleninovou, sýrovou či masovou směsí. Stálicí jsou grilované lilky, které stačí propíchat vidličkou a grilovat přibližně 40 minut. Pak je rozpůlíte, vydlabete, v mixéru vnitřky smícháte s trochou česneku a olivového oleje, případně přidáte sezamovou pastu Tahini a petrželku. A je hotovo!
TIP! č. 3 Grilovaný chřest
Skvělou grilovací volbou je chřest a to jak bílý, tak zelený, který navíc není nutné loupat. Dejte ho na gril v grilovací nádobě a přidejte máslo, sůl a pepř. Pokud jej chcete nechat zkaramelizovat, rozkrojte ho na půl. Podobným způsobem lze připravit i růžičkovou kapustu, byť se nejedná o letní zeleninu. Kapustu rozpulte a posaďte ji řezem do máslové směsi (máslo, sůl a pepř) a nechte ji péct 5-10 minut, dokud růžičky hezky nezhnědnou. Poté je otočte, přiklopte a odsuňte z grilu.
TIP! č. 4 Grilovaná řepa
Dalším skvělým grilovacím tipem je červená řepa, kterou stačí opláchnout, neloupat, zabalit ji do alobalu se lžičkou vinného octa nebo balsamica, solí a olivovým octem. Po 30-40 minutách na grilu řepu rozbalte, oloupejte, nakrájejte a podávejte s kozím sýrem nebo mozzarellou.
Jakoukoli zeleninu můžete okořenit kořenicí směsí Grilovaná zelenina od Vitany.