KUŘECÍ PRSA MEDITERIAN NA GRILU: | |
Kuřecí prsa | 2 |
Máslo | 4 lžíce |
Zelená cibule | 2 menší |
Rozmarýn | 2 snítky |
Tymián | 2 snítky |
Česnek | 2 stroužky |
Olivový olej | 2 lžíce |
VITANA Gurmánské ITALSKÉ KOŘENÍ | |
VITANA MLÝNKY sůl a pepř | podle chuti |
TATARÁK Z CHŘESTU: |
|
Svazek zeleného chřestu | 1 |
Avokádo | 1 |
Rajčata | 2 |
Šalotka | 1 |
Citrón | ½ |
Kapary | 2 lžičky |
Olivový olej | 4 lžíce |
Ocet z bílého vína | 2 lžíce |
Pažitka | |
Sůl | |
Vitana Krutonky Rajčata a bazalka |
KUŘECÍ PRSA MEDITERIAN NA GRILU
Kuřecí prsa okořeníme VITANA Gurmánskou italskou směsí, vložíme do sáčku, přidáme ostatní ingredience, máslo a zavakuujeme. Vložíme do vodní lázně, nastavíme teplotu na 63,5°C a vaříme 1 hodinu.
Uvařená prsa vyjmeme ze sáčku, osušíme, a opečeme na grilu. Šťávu ze sáčku varem zredukujeme a zjemníme ztuhlým máslem.
TATARÁK Z CHŘESTU
Chřest očistěte a odlomte dřevnaté konce. Vložte na 2 min. do vroucí osolené vody. Ihned zchlaďte.
Dejte okapat na cedník. Ve velké míse smíchejte olej, ocet a sůl. Šalotku nakrájejte nadrobno. Avokádo podélně rozřízněte, vyjměte pecku a nakrájejte na kostičky. Zakápněte citrónem, aby nezhnědlo. Rajčata nakrájejte na osminky, zbavte dužiny a pokrájejte na kostičky. Kapary nechte okapat a překrájejte.
Vše dejte do mísy. Nakonec přidejte chřest nakrájený na kolečka a pažitku. Opatrně promíchejte. Posypte krutony. Salát můžete nechat chvilku proležet, aby se spojily chutě.