Druh jídla Maso
Obtížnost snadné
Příprava 15 minut
| KUŘECÍ PRSA MEDITERIAN NA GRILU: | |
| Kuřecí prsa | 2 |
| Máslo | 4 lžíce |
| Zelená cibule | 2 menší |
| Rozmarýn | 2 snítky |
| Tymián | 2 snítky |
| Česnek | 2 stroužky |
| Olivový olej | 2 lžíce |
| VITANA Gurmánské ITALSKÉ KOŘENÍ | |
| VITANA MLÝNKY sůl a pepř | podle chuti |
TATARÁK Z CHŘESTU: |
|
| Svazek zeleného chřestu | 1 |
| Avokádo | 1 |
| Rajčata | 2 |
| Šalotka | 1 |
| Citrón | ½ |
| Kapary | 2 lžičky |
| Olivový olej | 4 lžíce |
| Ocet z bílého vína | 2 lžíce |
| Pažitka | |
| Sůl | |
| Vitana Krutonky Rajčata a bazalka |
KUŘECÍ PRSA MEDITERIAN NA GRILU
Kuřecí prsa okořeníme VITANA Gurmánskou italskou směsí, vložíme do sáčku, přidáme ostatní ingredience, máslo a zavakuujeme. Vložíme do vodní lázně, nastavíme teplotu na 63,5°C a vaříme 1 hodinu.
Uvařená prsa vyjmeme ze sáčku, osušíme, a opečeme na grilu. Šťávu ze sáčku varem zredukujeme a zjemníme ztuhlým máslem.
TATARÁK Z CHŘESTU
Chřest očistěte a odlomte dřevnaté konce. Vložte na 2 min. do vroucí osolené vody. Ihned zchlaďte.
Dejte okapat na cedník. Ve velké míse smíchejte olej, ocet a sůl. Šalotku nakrájejte nadrobno. Avokádo podélně rozřízněte, vyjměte pecku a nakrájejte na kostičky. Zakápněte citrónem, aby nezhnědlo. Rajčata nakrájejte na osminky, zbavte dužiny a pokrájejte na kostičky. Kapary nechte okapat a překrájejte.
Vše dejte do mísy. Nakonec přidejte chřest nakrájený na kolečka a pažitku. Opatrně promíchejte. Posypte krutony. Salát můžete nechat chvilku proležet, aby se spojily chutě.